Най-добър криминален роман на 2021 г.  според читателите в Русия

...
Най-добър криминален роман на 2021 г.  според читателите в Русия
Коментари Харесай

Руската крими кралица се завръща

Най-добър престъпен разказ на 2021 г.  съгласно читателите в Русия е " Безупречна известност " на крими кралицата Александра Маринина, който излезе и у нас с логото на издателство " Хермес ". Филмовият продуцент Латипов инцидентно попада на криво-ляво написан разказ, който обаче се отличава с забавен сюжет с голям капацитет за сполучлив сериал. Оказва се, че отпечатаната на лични разходи книга е единственото произведение на никому незнайния публицист Андрей Кислов.

 

Първоначално той с наслада приема предлагането на продуцентската компания, само че по-късно декларира, че не желае да подпише контракт при никакви условия. В плана към този момент са вложени доста пари и по тази причина Латипов ангажира детективска организация " Власта ", с цел да се изяснят аргументите за загадъчния отвод на създателя. Анастасия Каменская се заема със странния случай и напълно скоро се оказва обвинена в... ликвидиране! И то в убийството на Андрей Кислов, който, както настояват очевидци, тя е преследвала и заплашвала. Разрешаването на случая внезапно придобива персонален темперамент.

 

Настя държи да потвърди, че към момента има безспорни професионални качества, както и да разбере кой и за какво желае да я злепостави. В последна сметка тя доста държи на репутацията си, само че занапред ще разбере на какво са способни някои хора, с цел да опазят своята. Александра Маринина е безспорната съветска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика.

 

Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 година и 2011 година по покана на ИК " Хермес ". Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я трансформира в най-четения и обичан актуален съветски създател. Самата тя счита, че интернационалният й триумф се дължи на обстоятелството, че в книгите й се преглеждат всемирен тематики, а сюжетите са доста настоящи. Книгите й са преведени в страни като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и доста други.

 

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 година като Марина Анатолевна Алексеева. Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 година е водещ експерт по анализиране и прогнозиране на престъпността. Маринина е притежател на редица награди.

 

През 1998 година е отличена като " Писател на годината " на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 година получава националното отличие " Олимпия " – като жена, чиито книги имат безспорен принос към съветската просвета, а през 2006 година е приета за " Писател на десетилетието ". Романът й " Последно разсъмване " е притежател на премия за престъпен разказ на 2014 година в Русия. А новата й книга – " Безупречна известност ", е избрана за най-хубав престъпен разказ на 2021 година съгласно читателите в Русия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР